Recept

Pikantní hříbková polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63102
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule lahůdková
70 g Hříbky čerstvé
2 špetka Kmín celý
30 g Lišky čerstvé
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 ks Pórek
1 ks Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 956kJ
11% Sacharidy 39 g
9% Tuky 7 g
8% Sodík 155 mg
12% Bílkoviny 6 g

Pikantní hříbková polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté hříbky a lišky pokrájíme na menší kousky. Pórek s lahůdkovu cibulkou očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pak ji nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupané a omyté malé brambory pokrájíme na kostky. Malé omyté rajče rozkrojíme na poloviny.

2

V kastrólu na rozehřátém oleji a másle zpěníme cibulku s 1/2 pórku. Pak přidáme houby, kmín, sůl, chilli papričku, brambory, rajče a polévku přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a pomalu vaříme 15-20 minut do doby, až budou brambory měkké. Nakonec do polévky zamícháme zbytek pórku, necháme ho necelou 1 minutu vařit, polévku dochutíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept