Jednoduchý recept

Makaronky s rajčaty, paprikou a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63103
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule lahůdková
1,5 polévková lžíce Kečup
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Pancetta
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl
Vařené makaronky
1 kávová lžička Sůl
100 g Těstoviny Penne
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
15% Sacharidy 54 g
11% Tuky 8 g
40% Sodík 803 mg
19% Bílkoviny 11 g

Makaronky s rajčaty, paprikou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Do pánve na rozehřátý olej dáme pokrájenou lahůdkovou cibulku, krátce ji orestujeme, přidáme omytá pokrájená rajčata a restujeme je společně další minutu. Pak přidáme omyté, na proužky pokrájené papriky, z kterých jsme odstranili jadřince, utřený česnek, sůl, pepř a směs promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 7 minut. Přimícháme jemný kečup a zamícháme omyté, potrhané lístky čerstvé bazalky.

2

V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme do ní malé makaronky (penne) a uvaříme je podle návodu 7 minut al dente. Poté je scedíme a necháme okapat.

3

Těstoviny v míse promícháme s rajčatovou směsí, pak je rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným italským sýrem pancettou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept