Recept

Zapékané nudle prokládané špenátem a kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63105

Ingredience

Vařené nudle
1,5 kávová lžička Sůl
100 g Těstoviny Tagliatelle
2,5 l Voda pitná
Čerstvý špenát
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
200 g Špenát listový čerstvý
Restované maso
2 špetka Chilli koření mleté
170 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Na vytření pekáčku
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Na zalití
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
12% Sacharidy 43 g
20% Tuky 15 g
86% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Zapékané nudle prokládané špenátem a kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu 2.5l vody se solí. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní široké nudle (tagliatelle) a uvaříme je podle receptu al dente (na zkus). Vaříme je přibližně 10 minut. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Z omytých špenátových listů odkrojíme stonky. V kastrólu přivedeme k varu přibližně 1.5l osolené vody. Jakmile se začne vařit, vložíme do vody špenátové listy a povaříme je necelou minutu. Pak je scedíme a vychladlé pokrájíme na proužky.

3

Omyté kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozehřátém oleji kuřecí nudličky zprudka orestujeme dozlatova. Pak přidáme nadrobno pokrájený česnek a společně restujeme 1 minutu. Maso pak osolíme, ochutíme pepřem a chilli.

4

Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem, na dno rozložíme 1/2 uvařených nudlí, na ně dáme 1/2 špenátových listů, na který rozložíme restované maso, na něj dáme zbytek špenátových listů a překryjeme je zbylými nudlemi.

5

V misce rozkvedláme 2 vejce s 1 lžící zakysané smetany, solí a peřem. Nudle přelijeme vejci a pekáček s nudlemi vložíme do trouby. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova až zlatohněda, kůrka by měla být křupavá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept