Recept

Vepřové maso s hlívou ústřičnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63108
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Hlíva ústřičná
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 ks Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
200 ml Víno červené
500 ml Vývar drůbeží
Na kapustu
3 stroužek Česnek
1 ks Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 263kJ
12% Sacharidy 42 g
51% Tuky 39 g
45% Sodík 896 mg
61% Bílkoviny 34 g

Vepřové maso s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozmarýn nakrájíme na drobno, opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky. Očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky.

2

Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli s česnekem, přidáme rozmarýn. Vmícháme maso, pepř, sůl a smažíme, až maso zezlátne. Poté přilijeme víno, necháme zredukovat, přimícháme loupaná, krájená, sterilovaná rajčata, vývar a dusíme asi 30 minut. Na závěr vmícháme hlívu ústřičnou a dál dusíme, dokud maso nezměkne, asi 30 minut.

3

V mezičase očistíme kapustu, rozebereme na listy, pečlivě opláchneme, nakrájíme na širší proužky a v osolené vroucí vodě povaříme asi 3 minuty. Poté scedíme a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme najemno.

4

Ve velké pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm česnek, přidáme kapustu, opepříme, vmícháme petrželku a dobře promícháme.

5

Dušené vepřové maso podáváme s restovanou kapustou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept