Jednoduchý recept

Fusilli se šunkou a sýrem Gran Moravia

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63109
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
70 g Prosciutto sušené
40 g Rajčata sušená sterilovaná
20 g Sýr Gran Moravia
Vařené těstoviny
1 kávová lžička Sůl
100 g Těstoviny Fusilli
2 l Voda pitná
Pyré z rukoly
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
1 hrst Rukola
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
14% Sacharidy 49 g
23% Tuky 17 g
36% Sodík 726 mg
19% Bílkoviny 11 g

Fusilli se šunkou a sýrem Gran Moravia postup přípravy receptu:

1

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a přesně podle návodu je uvaříme na zkus - al dente. Poté je scedíme, necháme okapat, pak je dáme do mísy.

2

Sušená rajčata necháme okapat z oleje, ten zachytíme a rajčata pokrájíme na tenké proužky. Plátky šunky nakrájíme na 1 -1.5cm proužky. Lístky čerstvé omyté bazalky potrháme na menší kusy.

3

Do hlubší misky dáme omytou pokrájenou rukolu, očištěné nadrobno pokrájené stroužky česneku, sůl, pepř a olej ze sušených rajčat nebo olivový olej. Vše rozmixujeme na hrubší pyré.

4

Uvařené těstoviny nejdříve promícháme s pyré z rukoly, pak zlehka přimícháme pokrájená rajčata, šunku a bazalku. Těstoviny se šunkou rozdělíme na talíře, posypeme je nastrouhaným sýrem Gran Morávia (český parmazán) a podáváme.

Poznámka

Sýr Gran Moravia - je vyráběný v české republice, je to tvrdý sýr chutnající jako parmazán, ale je podstatně levnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept