Těstoviny pappardelle s krevetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny pappardelle s krevetkami
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63112 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
100 g | Cuketa |
2 špetka | Pepř černý mletý |
Vařené těstoviny | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Těstoviny Pappardelle |
2,5 l | Voda pitná |
Restované krevety | |
2 stroužek | Česnek |
2 špetka | Chilli papričky - vločky |
150 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,3 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 163,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 258,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cuketa, Sůl, Voda pitná, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny Pappardelle, Chilli papričky - vločky, Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny pappardelle s krevetkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu přibližně 2.5l vody se solí. Jakmile začne voda vřít, vložíme do ní italské hodně široké nudle - pappardelle. Uvaříme je přesně podle návodu na skus - al dente. Uvařené těstoviny scedíme, dáme je pak do teplé mísy a uchováme v teple. |
2 | Omytou cuketku pokrájíme na tenká kolečka. Očištěné stroužky česneku pokrájíme na plátky. |
3 | Tygří vyloupané krevetky s ocásky dobře omyjeme a necháme v sítu okapat, pak je osušíme. V pánvi rozpálíme olej, který rozetřeme po celé dně, na něm orestujeme česnek, jakmile začne zlátnout, vyndáme ho a na tom samém oleji orestujeme krevetky tak, že budou v pánvi rozložené pouze v jedné vrstvě. Každou stranu restujeme dorůžova 2-3 minuty. Hotové krevetky mají růžovou, až oranžovou barvu a maso bílé. Pak k nim vrátíme česnek, krevetky osolíme, ochutíme ochutíme 1-2 špetkami chilli, promícháme a dáme je do mísy k těstovinám. Pak na pánvi krátce orestujeme plátky cuketky. Přidáme ji do mísy, ještě doložíme potrhané čerstvé lístky bazalky a vše zlehka promícháme, případně dochutíme pepřem a podáváme. |