Recept

Králík dušený s rozmarýnem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63116
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
1 ks Králík
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
4 ks Rozmarýn čerstvý
0,3 kávová lžička Sůl mořská
200 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
Na špenát
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Špenát listový čerstvý
0,3 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,346 kcal
Kilojoule 5 632kJ
8% Sacharidy 28 g
81% Tuky 61 g
75% Sodík 1 g
228% Bílkoviny 128 g

Králík dušený s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrájíme na menší porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce vložíme do rozpáleného oleje a ze všech stran zprudka opečeme. K masu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a lístky rozmarýnu (bez větviček). Osmažené maso podlijeme vínem, povaříme, až se odpaří alkohol, poté podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí zhruba 40 minut. Na závěr přidáme máslo a drobně posekanou petrželku.

2

V mezičase připravíme špenát, který opláchneme a necháme okapat. V kastrole na oleji s máslem opečeme dozlatova oloupané stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a chvíli za stálého míchání dusíme.

Poznámka

Jako přílohu připravíme ugrilované plátky bílého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept