Králík dušený s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík dušený s rozmarýnem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Králík |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,3 kávová lžička | Sůl mořská |
200 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar drůbeží |
Na špenát | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
0,3 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rozmarýn čerstvý, Víno bílé, Česnek, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská, Vývar drůbeží, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík dušený s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrájíme na menší porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce vložíme do rozpáleného oleje a ze všech stran zprudka opečeme. K masu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a lístky rozmarýnu (bez větviček). Osmažené maso podlijeme vínem, povaříme, až se odpaří alkohol, poté podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí zhruba 40 minut. Na závěr přidáme máslo a drobně posekanou petrželku. |
2 | V mezičase připravíme špenát, který opláchneme a necháme okapat. V kastrole na oleji s máslem opečeme dozlatova oloupané stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a chvíli za stálého míchání dusíme. |
Poznámka
Jako přílohu připravíme ugrilované plátky bílého chleba.