Rychlé těstoviny penne s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé těstoviny penne s tuňákem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63125 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Vařené těstoviny | |
---|---|
1 polévková lžíce | Sůl |
160 g | Těstoviny Farfalle |
3 l | Voda pitná |
Ostatní suroviny | |
120 g | Balkánský sýr |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule lahůdková |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř 4 barev |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
3 špetka | Sůl |
85 g | Tuňák kousky ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Farfalle, Cibule lahůdková, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Balkánský sýr, Petržel hladkolistá, Tuňák kousky ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé těstoviny penne s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pak do ní nasypeme penne těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente -nazkus. Vaříme je přibližně 7 minut. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do mísy a uchováme je teplé. |
2 | Očištěné lahůdkové cibulky pokrájíme na tenká kolečka, očištěný česnek na plátky. |
3 | V pánvi na oleji krátce orestujeme cibulku s česnekem, pak k ní přidáme kousky konzervovaného tuňáka a konzervovaná loupaná rajčata. Snížíme teplotu, včše promícháme, prohřejeme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a směs vyklopíme i s omastkem k těstovinám. Do těstovin ještě přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, nadrobno pokrájenou petrželku a hned teplé těstoviny podáváme. |