Jednoduchý recept

Rychlé těstoviny penne s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63125
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Vařené těstoviny
1 polévková lžíce Sůl
160 g Těstoviny Farfalle
3 l Voda pitná
Ostatní suroviny
120 g Balkánský sýr
3 stroužek Česnek
4 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
3 špetka Sůl
85 g Tuňák kousky ve vlastní šťávě

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
11% Sacharidy 41 g
10% Tuky 7 g
46% Sodík 920 mg
22% Bílkoviny 12 g

Rychlé těstoviny penne s tuňákem postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pak do ní nasypeme penne těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente -nazkus. Vaříme je přibližně 7 minut. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do mísy a uchováme je teplé.

2

Očištěné lahůdkové cibulky pokrájíme na tenká kolečka, očištěný česnek na plátky.

3

V pánvi na oleji krátce orestujeme cibulku s česnekem, pak k ní přidáme kousky konzervovaného tuňáka a konzervovaná loupaná rajčata. Snížíme teplotu, včše promícháme, prohřejeme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a směs vyklopíme i s omastkem k těstovinám. Do těstovin ještě přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, nadrobno pokrájenou petrželku a hned teplé těstoviny podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept