Jemný pomerančový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný pomerančový dort
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63128 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
10 g | Aspartam |
80 g | Maizena - kukuřičný škrob |
1 ks | Pomeranče |
6 kávová lžička | Smetana 6% (do kávy) |
3 polévková lžíce | Stolní sladidlo Sladký polibek |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 62,7mg |
Draslík | 158,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 183,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Smetana 6% (do kávy) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Aspartam, Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný pomerančový dort postup přípravy receptu:
1 | Z omytého pomeranče nastrouháme 2 lžičky kůry, potom pomeranč vymačkáme a šťávu uchováme. |
2 | V míse ušleháme celé vejce s aspartamem do lehké pěny. Přidáme maizenu, náhradní sladidlo, smetanu, pomerančovou kůru a šťávu. Vše dobře promícháme. |
3 | Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do těsta. |
4 | Těsto dáme do dortové formy s nepřilnavým povrchem a dort pečeme v troubě vyhřáté jen na 120°C asi 20 minut. |