Recept

Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63134

Ingredience

4 ks Rajčata Cherry
3 polévková lžíce Sýr Niva (Rokfór)
Restovaná zelenina
2 ks Cibulka jarní
120 g Cuketa
1 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 kávová lžička Pepř 4 barev
3 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Vařené těstoviny
1 kávová lžička Sůl
100 g Těstoviny Fettuccine
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
15% Sacharidy 53 g
8% Tuky 6 g
55% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Malou omytou cuketku pokrájíme podélně na dlouhé tenké plátky (nejlépe na struhadlu). Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky, stroužky česneku o oloupanou mladou kedlubnu na tenké plátky. Omyté cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

2

V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody se solí, vložíme do ní těstoviny fettuccine (široké nudle) a uvaříme je přesně podle návodu al dente - na skus.

3

Uvařené těstoviny scedíme, dáme je do mísy auchováme teplé.

4

V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme plátky česneku a cibulku. Jakmile začne růžovět, vyjmeme je opatrně bez omastku, dáme je k uvařeným nudlím. Na tom samém omastku orestujeme plátky cukety a kedlubny z každé strany dozlatova. poté zeleninu osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a přidáme i s omastkem k těstovinám. Ještě přidáme pokrájená rajčata, nastrouhaný sýr, vše zlehka promícháme a hned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept