Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63134 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Rajčata Cherry |
3 polévková lžíce | Sýr Niva (Rokfór) |
Restovaná zelenina | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
120 g | Cuketa |
1 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
3 špetka | Sůl |
Vařené těstoviny | |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Těstoviny Fettuccine |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 560,8mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 437,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Niva (Rokfór), Česnek, Cibulka jarní, Cuketa, Kedlubna, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rajčata Cherry, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Malou omytou cuketku pokrájíme podélně na dlouhé tenké plátky (nejlépe na struhadlu). Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky, stroužky česneku o oloupanou mladou kedlubnu na tenké plátky. Omyté cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody se solí, vložíme do ní těstoviny fettuccine (široké nudle) a uvaříme je přesně podle návodu al dente - na skus. |
3 | Uvařené těstoviny scedíme, dáme je do mísy auchováme teplé. |
4 | V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme plátky česneku a cibulku. Jakmile začne růžovět, vyjmeme je opatrně bez omastku, dáme je k uvařeným nudlím. Na tom samém omastku orestujeme plátky cukety a kedlubny z každé strany dozlatova. poté zeleninu osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a přidáme i s omastkem k těstovinám. Ještě přidáme pokrájená rajčata, nastrouhaný sýr, vše zlehka promícháme a hned teplé podáváme. |