Jednoduchý recept

Tvarohová placka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63137
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
250 g Bílkovinný prášek
0,5 ks Droždí sušené
250 ml Mléko odtučněné
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
250 g Tvaroh měkký bez tuku
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 394kJ
2% Sacharidy 9 g
26% Tuky 19 g
20% Sodík 398 mg
57% Bílkoviny 32 g

Tvarohová placka postup přípravy receptu:

1

V míse rozšleháme celá vejce. Postupně přidáváme mléko, čistý bílkovinný prášek, sůl, pepř a několik bazalkových lístků. Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Potom po troškách zapracujeme tvaroh a vmícháme sušené droždí. Nakonec přidáme nasekanou šunku.

2

Těsto dáme do koláčové formy a placku pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 40 minut.

3

Po upečení placku necháme částečně vychladnout, potom ji vyklopíme, dokud je forma vlažná.

4

Tvarohovou placku podáváme vlažnou nebo studenou jako předkrm.

Poznámka

Do těsta můžeme přidat ještě nakrájené nakládané okurky nebo nasekanou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept