Žitný chléb se sýrem a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žitný chléb se sýrem a vejcem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63138 |
Ingredience
60 g | Bio Chléb žitný |
30 g | Sýr tavený nízkotučný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 834kJ
7% Sacharidy 25 g
9% Tuky 6 g
4% Sodík 81 mg
18% Bílkoviny 10 g
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bio Chléb žitný, Sýr tavený nízkotučný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žitný chléb se sýrem a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
2 | Krajíc chleba potřeme netučným taveným sýrem a obložíme na plátky nakrájeným vejcem. |
Poznámka
Voda na vaření vejce - podle potřeby.