Zapečené orecchiette se smetanovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené orecchiette se smetanovou zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63139 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Vařené těstoviny | |
---|---|
1,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Těstoviny Orecchiette |
2 l | Voda pitná |
Vařená růžičková kapusta | |
200 g | Kapusta růžičková |
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Ostatní suroviny | |
150 g | Farmářská šunka 96% masa |
3 polévková lžíce | Hrášek |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
50 g | Žampiony - sterilované |
Zálivka | |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 špetka | Pepř bílý |
200 ml | Smetana 10 % tuku |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 61,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 154,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Sůl, Voda pitná, Hrášek, Žampiony - sterilované, Chilli koření mleté, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Orecchiette, Kapusta růžičková, Mrkev kořen, Olej olivový, Sýr Eidam cihla 30%, Hořčice plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Farmářská šunka 96% masa, Smetana 10 % tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené orecchiette se smetanovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vysypeme do ní italské těstoviny ve tvaru oušek a uvaříme je přesně podle návodu na zkus. Uvařené těstoviny scedíme. |
2 | Troubu si předehřejeme na 185°C. Dno pekáčku si vytřeme olejem. Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu dáme do rendlíku, zalejeme je vodou, přidáme sůl a povaříme je 5-7 minut. Poté je scedíme a kapustičku rozkrájíme na poloviny. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Mražený hrášek v sítu propláchneme vodou. Sterilované žampióny ve slaném nálevu zcedíme. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. V druhé misce rozmícháme smetanu s vejci, solí, pepřem, chilli a hořčicí. |
3 | V míse si uvařené těstoviny promícháme se zeleninou a šunkou. případně je dochutíme solí. Vše dáme do pekáčku, polejeme připravenou smetanou s vejci, vidličkou do těstovin několikrát píchneme, aby smetana prostoupila až ke dnu. Nakonec těstoviny posypeme sýrem a dáme pekáček do středu trouby. |
4 | Těstoviny pečeme dozlatova přibližně 25 minut, až budou mít okolo zlatohnědou kůrku. Podáváme je teplé. |