Recept

Zapečené orecchiette se smetanovou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63139
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Vařené těstoviny
1,5 kávová lžička Sůl
150 g Těstoviny Orecchiette
2 l Voda pitná
Vařená růžičková kapusta
200 g Kapusta růžičková
0,5 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
Ostatní suroviny
150 g Farmářská šunka 96% masa
3 polévková lžíce Hrášek
1 ks Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Olej olivový
50 g Sýr Eidam cihla 30%
50 g Žampiony - sterilované
Zálivka
2 špetka Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
2 špetka Pepř bílý
200 ml Smetana 10 % tuku
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 097kJ
15% Sacharidy 56 g
24% Tuky 18 g
39% Sodík 781 mg
46% Bílkoviny 26 g

Zapečené orecchiette se smetanovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vysypeme do ní italské těstoviny ve tvaru oušek a uvaříme je přesně podle návodu na zkus. Uvařené těstoviny scedíme.

2

Troubu si předehřejeme na 185°C. Dno pekáčku si vytřeme olejem. Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu dáme do rendlíku, zalejeme je vodou, přidáme sůl a povaříme je 5-7 minut. Poté je scedíme a kapustičku rozkrájíme na poloviny. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Mražený hrášek v sítu propláchneme vodou. Sterilované žampióny ve slaném nálevu zcedíme. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. V druhé misce rozmícháme smetanu s vejci, solí, pepřem, chilli a hořčicí.

3

V míse si uvařené těstoviny promícháme se zeleninou a šunkou. případně je dochutíme solí. Vše dáme do pekáčku, polejeme připravenou smetanou s vejci, vidličkou do těstovin několikrát píchneme, aby smetana prostoupila až ke dnu. Nakonec těstoviny posypeme sýrem a dáme pekáček do středu trouby.

4

Těstoviny pečeme dozlatova přibližně 25 minut, až budou mít okolo zlatohnědou kůrku. Podáváme je teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept