Rizoto s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s hovězím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63144 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Hlíva ústřičná |
150 g | Hovězí kýta |
1 l | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g | Rýže Arborio |
0,3 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno červené |
Na ozdobu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 94,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 549,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Víno červené, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Arborio, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a v hlubším kastrolu na oleji zpěníme. Přidáme oprané a očištěné maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme. Maso osolíme, opepříme a za častého míchání restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Do směsi přimícháme opranou a okapanou rýži a pečlivě promícháme. Přidáme sterilovaná loupaná, krájená rajčata a pár sběraček vývaru. Dobře promícháme a necháme na mírném plameni vařit. Zhruba po 10 minutách přidáme hlívu, kterou jsme očistili a nakrájeli na malé kousky. V průběhu vaření přiléváme vývar po sběračkách. Chceme, aby vzniklo krémové rizoto. Když je rýže měkká, přimícháme máslo, citronovou šťávu, hrubě sekaný parmazán a jemně posekanou petrželovou nať. Rizoto už nevaříme, jen dobře promícháme. |
2 | Rizoto podáváme zakapané olivovým olejem a posypané strouhaným parmazánem. |