Omáčka z pečených paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z pečených paprik
Omáčka z pečených paprik
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63147 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 ks | Paprika červená |
7 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčatové pyré |
7 g | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 135,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Paprika červená, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatové pyré nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z pečených paprik postup přípravy receptu:
1 | Papriky a cibuli nakrájíme na kousky, posypeme tymiánem a pečeme 30 minut doměkka na lžíci oleje. Poté vmícháme pasatu a vše rozmixujeme. |
2 | Podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Omáčku můžeme použít na těstoviny nebo na kuřecí maso. Papriky můžeme péct zvlášť vcelku a poté je dáme do sáčku zapařit a před mixováním je oloupeme.