Zeleninové lečo s bílky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové lečo s bílky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63163 |
Ingredience
50 g | Chléb pšeničný (bílý) |
20 g | Cibule |
5 g | Olej rostlinný |
150 g | Paprika zelená |
100 g | Rajčata |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 709,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Zeleninové lečo s bílky postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a chvíli podusíme. |
2 | Potom přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a když se tekutina vyvaří, vmícháme vaječné bílky a necháme je srazit. |
3 | Zeleninové lečo podáváme s čerstvým chlebem jako teplou snídani. |