Slaná placka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaná placka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63164 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Ovesné otruby |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pšeničné otruby Mariana |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka drůbeží |
1 polévková lžíce | Tvaroh měkký bez tuku |
3 ks | Vejce slepičí |
50 g | žervé bez tuku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 736,0mg |
Draslík | 272,5mg |
Vláknina | 759,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ovesné otruby, Pšeničné otruby Mariana, Tvaroh měkký bez tuku, žervé bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slaná placka postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme ovesné a pšeničné otruby, tvaroh, žervé, žloutky, sůl a pepř. Přidáme nasekané bylinky a vypracujeme těsto. |
2 | Do těsta vmícháme nadrobno nakrájenou drůbeží šunku a nakonec zlehka zapracujeme sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem nalijeme připravené těsto a placku zvolna smažíme asi 30 minut. Potom placku obrátíme a smažíme ještě 5 minut. |
Poznámka
Můžeme použít různé druhy bylinek. Do těsta můžeme přidat i tuňáka ve vlastní šťávě, uzeného lososa nebo mleté maso.