Jednoduchý recept

Lehké letní špagety

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6317
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

25 g Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
80 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Rajčata
350 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Parmezán
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 574kJ
22% Sacharidy 78 g
34% Tuky 26 g
24% Sodík 482 mg
35% Bílkoviny 19 g

Lehké letní špagety postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Cca 60ml vody si odložíme.

2

V pánvi rozpálíme třetinu oleje a orestujeme na něm na tenké plátky nakrájený česnek. Dáme ho stranou.

3

Rajčata polélně přepůlíme, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Společně vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem, pokapeme zbylým olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a pod rozpáleným grilem v troubě 4-5min ogrilujeme. Poté rajčata nahrubo nasekáme a přidáme i s cibulí k česneku.

4

Špagety v míse smícháme s parmazánem, nasekanými lístky bazalky, přilijeme vodu ze špaget, přidáme zeleninu, promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept