Jednoduchý recept

Dušená mražená wok zelenina s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63172
Kategorie: Rýže

Ingredience

80 g Rýže jasmínová
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
Dušená mražená zelenina
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Omáčka sójová
2 špetka Pepř bílý
50 g Pórek
2 špetka Sůl
220 g Zelenina wok classic

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 848kJ
11% Sacharidy 40 g
6% Tuky 4 g
35% Sodík 703 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dušená mražená wok zelenina s rýží postup přípravy receptu:

1

Do kastrólku dáme dobře promytou jasmínovou rýži, kterou promíváme pouze ve vlažné vodě. Zalijeme ji vodou v poměru 1:1.5, přidáme sůl a přivedeme ji k varu. Pak hned snížíme teplotu na minimum a pod poklicí ji dusíme 15 minut, to by se všechna voda měla téměř vyvařit. Rýži dáme do síta, zlehka ji vidličkou načechráme a necháme odkapat.

2

Mezitím očistíme pórek, pokrájíme ho na tenké proužky a v hlubší pánvi rozehřejeme olej. Pórek krátce orestujeme. Mírně rozmraženou zeleninovou směs Wok Classic, které obsahuje pokrájenou mrkev, červenou i žlutou, pastiňák, mini kukuřičné klásky, vodní kaštany, brokolici, houby - Jidášovo ucho a cibuli, promyjeme v sítu a necháme odkapat. Pak ji přidáme k pórku a za občasného promíchání ji s pórkem orestujeme, ochutíme ji sójovou omáčkou, solí a pepřem. Pánev zakryjeme a zeleninu dusíme doměkka přibližně 10-12 minut.

3

Uvařenou scezenou rýži, které by měla být krásně nadýchaná přidáme k zelenině, zlehka vše promícháme a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept