Dušená mražená wok zelenina s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mražená wok zelenina s rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63172 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
80 g | Rýže jasmínová |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Dušená mražená zelenina | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
2 špetka | Pepř bílý |
50 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
220 g | Zelenina wok classic |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže jasmínová, Omáčka sójová, Pórek, Zelenina wok classic mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mražená wok zelenina s rýží postup přípravy receptu:
1 | Do kastrólku dáme dobře promytou jasmínovou rýži, kterou promíváme pouze ve vlažné vodě. Zalijeme ji vodou v poměru 1:1.5, přidáme sůl a přivedeme ji k varu. Pak hned snížíme teplotu na minimum a pod poklicí ji dusíme 15 minut, to by se všechna voda měla téměř vyvařit. Rýži dáme do síta, zlehka ji vidličkou načechráme a necháme odkapat. |
2 | Mezitím očistíme pórek, pokrájíme ho na tenké proužky a v hlubší pánvi rozehřejeme olej. Pórek krátce orestujeme. Mírně rozmraženou zeleninovou směs Wok Classic, které obsahuje pokrájenou mrkev, červenou i žlutou, pastiňák, mini kukuřičné klásky, vodní kaštany, brokolici, houby - Jidášovo ucho a cibuli, promyjeme v sítu a necháme odkapat. Pak ji přidáme k pórku a za občasného promíchání ji s pórkem orestujeme, ochutíme ji sójovou omáčkou, solí a pepřem. Pánev zakryjeme a zeleninu dusíme doměkka přibližně 10-12 minut. |
3 | Uvařenou scezenou rýži, které by měla být krásně nadýchaná přidáme k zelenině, zlehka vše promícháme a hned podáváme. |