Recept

Dušená zelenina ze zahrádky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63173

Ingredience

80 g Celer bulvový
1 ks Cibule lahůdková
80 g Kedlubna
100 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
3 špetka Pepř bílý
80 g Petržel kořen
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Smetana zakysaná extra light
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 083kJ
5% Sacharidy 18 g
20% Tuky 15 g
18% Sodík 364 mg
27% Bílkoviny 15 g

Dušená zelenina ze zahrádky postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme zeleninu ze zahrádky: malou mrkev, menší kedlubnu, petržel, 1/4 celeru, lahůdkovou cibuli, papriku a zralá rajčata. Mrkev, kedlubnu, 1kořen petržele a kousek celeru nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli na kolečka, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky.

2

V pánvi na oleji s máslem nejdříve zpěníme cibuli, pak k ní přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Krátce vše s cibulí restujeme a pak pod poklicí při mírnější teplotě zeleninu dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rajčata, dusíme je přibližně 3 minuty.

3

V míse rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou, solí, pepřem a touto směsí zeleninu zalijeme a pod poklicí dusíme do doby, až zatuhne. Občas ji ze spodu podebereme, aby se nepřipálila.

4

Takto připravenou zeleninu podáváme teplou i vychladlou. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept