Smažená rýže s krevetami a chorizem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená rýže s krevetami a chorizem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63175 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
100 g | Fazolové lusky zelené |
85 g | Hrášek mražený |
50 g | Klobása Chorizo |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
50 g | Krevety tygří |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
100 g | Rýže Basmati |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 144,7mg |
Draslík | 368,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Hrášek mražený, Olej slunečnicový, Paprika červená, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Koření pěti vůní, Krevety tygří, Omáčka sójová, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená rýže s krevetami a chorizem postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu, na poslední minutu přidáme hrášek a slijeme. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a usmažíme na něm vejce na míchano. Dáme stranou. |
3 | Wok vytřeme kuchyňskou utěrkou, a opečeme na něm chorizo nakrájené na plátky, česnek utřený, plátky jarní cibulky a nudličky papriky. Opékáme doměkka. Poté přidáme koření pěti vůní, rýži s hráškem, sójovou omáčku a 5 minut restujeme. |
4 | Nakonec přidáme fazolové lusky a vejce s krevetami. |
5 | Prohřejeme a podáváme. |