Vepřo-knedlo-zelo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřo-knedlo-zelo
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6318 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22,1mg |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 527,8mg |
Vláknina | 10,5mg |
Vitamín A | 15,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřo-knedlo-zelo postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso očistíme, omyjeme, osušíme, posypeme kmínem a osolíme na straně, kde není kůže. Takto připravené maso dáme do pekáče kůží dolu a pečeme zhruba 1 hodinu za občasného polévání vlastní šťávou. Později poléváme horkým vývarem nebo horkou vodou. |
2 | Poté maso otočíme kůží nahoru, chvíli necháme kůži osušit a poté ji nakrojíme na kostičky či plátky a silně osolíme. Maso necháme dopéct dorůžova. |
Poznámka
Jako přílohy jsou vhodné houskové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí.