Recept

Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63180
Kategorie: Maso

Ingredience

Na vytření mísy
1 stroužek Česnek
200 g Drůbeží maso pečené
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
Zálivka
2 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 6% (do kávy)
2 špetka Sůl bylinková
50 g Sýr Eidam cihla 30%
1 ks Vejce slepičí
2 špetka Zázvor mletý
Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem
250 g Zeleninová směs francouzská - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 861kJ
6% Sacharidy 23 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 243 mg
87% Bílkoviny 49 g

Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěnou cibuli šalotku a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Kuřecí pečené maso pomeleme na masovém strojku, v míse ho promícháme s cibulkou, česnekem, solí a pepřem a petrželkou.

2

Zapékací mísu si vytřeme olejem. Na dno rozložíme 1/2 mražené francouzské zeleninové směsi. Na ni dáme pomleté kuřecí maso, na maso rozložíme 2/2 zeleninové směsi.

3

Do misky dáme smetanu ligt, vejce, nastrouhaný sýr, bylinkovou sůl, pepř a 1-2 špetky zázvoru. Směs dobře promícháme, přelijeme zeleninu a dáme ji do vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept