Recept

Vepřová kýta s brokolicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63184

Ingredience

200 ml Balsamico ocet
8 ks Bobkový list
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
500 ml Vývar drůbeží
8 stroužek Česnek
Na brokolici
2 ks Brokolice
4 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 737 kcal
Kilojoule 3 083kJ
10% Sacharidy 36 g
52% Tuky 39 g
39% Sodík 783 mg
60% Bílkoviny 34 g

Vepřová kýta s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme, osušíme a nakrájíme 4 plátky. Do každého plátku uděláme dva zářezy a vložíme do nich oloupaný stroužek česneku a bobkový list. Maso osolíme, opepříme a v kastrole na rozpáleném sádle z obou stran opečeme, až je maso zlatohnědé. Poté vsypeme cukr, necháme zkaramelizovat, zalijeme balsamicem a odpařujeme zhruba minutu. Maso přelijeme polovinou vývaru a pod poklicí na mírnějším plameni dusíme asi 45 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. Maso přeložíme na talíř a držíme na teple. Do omáčky vmícháme máslo a chvilku vaříme.

2

Souběžně připravíme brokolici. Rozebereme ji na růžičky a v polovině dávky vody necháme asi čtvrt hodiny. Poté scedíme a asi 7 minut vaříme ve vodě osolené 0,25 lžičkou soli. Poté scedíme, necháme okapat a zakapeme 2 lžícemi olivového oleje. Oloupaný a rozdrcený česnek osmažíme na zbylém oleji, vložíme na něj brokolici, osolíme, opepříme a chvíli restujeme.

3

Maso podáváme pokrájené na silnější kusy, obložené brokolicí a polité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept