Recept

Ledový salát s játry a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63185
Kategorie: Maso

Ingredience

70 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
150 g Játra kuřecí
3 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1 polévková lžíce Víno bílé
Na zeleninu
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Cuketa
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
0,3 kávová lžička Sůl
Na dresink
1 kávová lžička Hořčice
150 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Pažitka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
7% Sacharidy 23 g
35% Tuky 26 g
30% Sodík 607 mg
41% Bílkoviny 23 g

Ledový salát s játry a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Ledový salát zbavíme vrchních listů, rozpůlíme a polovinu nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Omytou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.

2

Na rozpáleném oleji smažíme cuketu s paprikou, osolíme a opepříme.

3

Játra očistíme, opereme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno, tymián nakrájíme najemno.

4

Slaninu opečeme na pánvi, až zezlátne, přidáme játra a orestujeme. Poté opepříme, přimícháme česnek, tymián a krátce zarestujeme. Na závěr zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a osolíme.

5

Na dresink smícháme všechny suroviny (pažitku nakrájíme nadrobno).

6

Listy ze zbylé poloviny salátu rozložíme na talíře, poklademe zeleninovým salátem, orestovanou zeleninou, osmaženými játry a přelijeme dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept