Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 63188
Kategorie: Vánoční cukroví

Ingredience

200 g Čokoláda hořká
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Salko karamel
1 kávová lžička Sůl
100 g Tuk Hera jedlý
100 g Tuk ztužený
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 742kJ
8% Sacharidy 29 g
42% Tuky 31 g
4% Sodík 75 mg
8% Bílkoviny 4 g
Salkové košíčky

Salkové košíčky postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.

2

Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.

3

Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.

4

Těstem poté plníme formičky na košíčky tak, aby uprostřed každého košíčku vznikl důlek. Propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme 5-10 minut na 200 °C. Necháme zchládnout.

5

Heru vyšleháme se Salkem na krém a ten pak cukrářským sáčkem zdobíme na košíčky.

6

Na vodní lázni rozpustíme tuk a čokoládu (podle chuti můžeme přidat cukr) a do této polevy namáčíme košíčky.

7

Můžeme ještě ozdobit různými cukrářskými zdobítky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept