Záhorácký závitek II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Záhorácký závitek II
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63196 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Jíška instantní |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Uzené maso vařené |
800 g | Vepřová plec |
400 g | Zelí kysané |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 817,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 92,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová plec, Zelí kysané, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Záhorácký závitek II postup přípravy receptu:
1 | Plec nakrájíme na 4 plátky a naklepeme je. Osolíme a opepříme z obou stran. |
2 | Zelí necháme okapat. |
3 | Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na oleji. Po chvíli přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a okapané a překrájené zelí. Opečeme a dáme stranou. |
4 | Zelnou směsí naplníme vepřové plátky a zarolujeme. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na másle. Poté přilijeme vodu a dusíme asi 45 minut doměkka. |
5 | Poté maso vyjmeme a vlijeme smetanu a instantní jíšku. Povaříme 5 minut vrátíme maso a můžeme podávat. |
Poznámka
K podávání se skvěle hodí rýže, ale i třeba americké brambory.