Jednoduchý recept

Záhorácký závitek II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 63196
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Jíška instantní
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
300 g Uzené maso vařené
800 g Vepřová plec
400 g Zelí kysané
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,242 kcal
Kilojoule 5 195kJ
5% Sacharidy 17 g
146% Tuky 109 g
17% Sodík 344 mg
72% Bílkoviny 41 g

Záhorácký závitek II postup přípravy receptu:

1

Plec nakrájíme na 4 plátky a naklepeme je. Osolíme a opepříme z obou stran.

2

Zelí necháme okapat.

3

Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na oleji. Po chvíli přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a okapané a překrájené zelí. Opečeme a dáme stranou.

4

Zelnou směsí naplníme vepřové plátky a zarolujeme. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na másle. Poté přilijeme vodu a dusíme asi 45 minut doměkka.

5

Poté maso vyjmeme a vlijeme smetanu a instantní jíšku. Povaříme 5 minut vrátíme maso a můžeme podávat.

Poznámka

K podávání se skvěle hodí rýže, ale i třeba americké brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept