Recept

Zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 632
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
30 g Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar slepičí
500 g Žaludky drůbeží
100 g Zelenina kořenová
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 638kJ
16% Sacharidy 57 g
39% Tuky 29 g
34% Sodík 683 mg
69% Bílkoviny 39 g

Zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Omyté a dobře očištěné žaludky povaříme. Odkrájíme tvrdou kůži. Nakrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na sádle. Tu pak přidáme se žaludky do vývaru. Vaříme do změknutí.

2

Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zředíme ji vývarem ze žaludků a dobře povaříme.

3

Na závěr dochucujeme slepičím vývarem, solí a nakrájenou petrželkou. Žaludky nakrájíme na menší kousky a promícháme v omáčce, aby byly teplé.

4

Knedlíčky:

5

Nakrájíme si žemle na malé kostičky, pokropíme horkým mlékem, asi 2,5 dl. Přidáme horké sádlo a necháme vše vsáknout,

6

Po vychladnutí přidáváme sůl, majoránku, vejce a strouhanku dle potřeby tak, aby se daly tvořit malé kuličky.

7

Vkládáme do vařící vody v široké nádobě a vaříme dokud nevyplavou.

8

Pak jeden vyndáme a rozkrojíme, abychom zjistili zda je uvařený.

9

Opatrně je scedíme, aby se nám nerozpadly. Dáme na talíř a přidáme žaludky, poléváme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept