Salát z čínského zelí s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čínského zelí s mrkví
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63209 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 241,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 318,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čínského zelí s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí po okapání nakrájíme na nudličky, mrkev najemno nastrouháme do mísy a smícháme se zelím. |
2 | V misce smícháme olej, ocet, sůl, pepř a sladidlo. Zálivkou přelijeme salát a ihned podáváme. |
Tento recept je velice nenáročný a rychlý na přípravu, zvládne ho každý. Trošku jsem si ho poupravila. Více mi sem totiž přijde vhod místo oleje přidat vodu a trošku pozměnit poměry. Vlastně udělat sladkokyselý nálev. Každému ale vyhovují jiné chutě
Na obrázku je pekingské zelí a ne čínské. To vypadá jinak, netvoří hlávku ale listovou růžici. Já vím....hodně lidí to zaměňuje, tak jen pro upřesnění. :-)
tak to se omlouvám, ale na googlu mi to tak právě vyjelo :D Já myslím, že je to dobré tak či tak
:-), taky více na saláty používám pekingské v hlávce, ale doma ho hovorově taky nazýváme "číňan"