Jednoduchý recept

Vepřový bůček nadívaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6321
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Muškátový květ
1 ks Sůl
250 g Telecí hruď
3 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 391kJ
1% Sacharidy 5 g
104% Tuky 78 g
2427% Sodík 49 g
37% Bílkoviny 21 g

Vepřový bůček nadívaný postup přípravy receptu:

1

Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prořízneme \\\"kapsu\\\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena.

2

Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme.

3

Nádivka :

4

Maso z telecí hrudi vykostíme, omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme.

5

Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept