Jednoduchý recept

Vepřová pečeně pikantní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6323

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová pečeně
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 516kJ
2% Sacharidy 7 g
66% Tuky 50 g
98% Sodík 2 g
55% Bílkoviny 31 g

Vepřová pečeně pikantní postup přípravy receptu:

1

Slaninu rozkrájíme na drobno, vyškvaříme a přidáme k ní na jemno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme větší část másla a osolené maso, které opečeme na obou stranách. Poté maso podlijeme trochou vývaru, přikryjeme a dusíme. Ke konci dušení maso odkryjeme a dopečeme do červena.

2

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, okurky také nakrájíme na tenké nudličky a vše přidáme k masu 15 minut před koncem pečení.

3

Na závěr šťávu zahustíme druhou částí másla smíchaného s moukou a ještě krátce povaříme.

Poznámka

Jako přílohy podáváme knedlíky, bramborové krokety, těstoviny, rýži, saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept