Celerový salát s jablky a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s jablky a rozinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63235 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
5 g | Hrozinky |
60 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 361,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 481,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hrozinky, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s jablky a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer nakrájíme na silnější plátky, vložíme do kastrůlku s osolenou a okyselenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Vývar z celeru uchováme. Po okapání plátky celeru nakrájíme na nudličky. |
2 | Omyté jablko nakrájíme na nudličky, rozinky spaříme vroucí vodou, propláchneme a necháme okapat. |
3 | Celer s jablkem a rozinkami vsypeme do salátové mísy a promícháme s trochou vývaru z celeru. Salát osladíme a okyselíme. |