Borůvkový cheesecake s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkový cheesecake s citronem
Borůvkový cheesecake s citronem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63238 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
350 g | Borůvky |
200 g | Celozrnné sušenky MELASKY |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 ks | Citrony |
500 ml | Créme fraiche |
100 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 g | Mascarpone |
100 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 72,6mg |
Draslík | 57,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 25,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citronová kůra, Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Mascarpone, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky MELASKY nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkový cheesecake s citronem postup přípravy receptu:
1 | Příprava vrchní borůvkové vrstvy. Borůvky, čerstvě vymačkanou šťávu ze dvou citronů a krupicový cukr dáme do rendlíku a vaříme dokud borůvky nepopraskají a šťáva nezhoustne (asi 5 minut). Poté odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Rozmixujeme celozrnné sušenky (nebo grahamové krekry, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky.) V míse je smícháme s rozpuštěným máslem, zadní stranou lžíce směs natlačíme do čtvercové otevírací formy ( 20 x 20cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem. |
3 | Dohladka prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Na směs prosejeme moučkový cukr, přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a znovu prošleháme. Po ochutnání můžeme znovu dosladit moučkovým cukrem. |
4 | Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ, uhladíme nožem nebo stěrkou a na náplň upravíme vrchní borůvkovou vrstvu. |
5 | Nejméně na tři hodiny uložíme do chladničky, poté nakrájíme na 10 dílů a podáváme. |