Opečení pstruzi s fenyklovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečení pstruzi s fenyklovým salátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 hrst | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pstruh |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
100 ml | Víno bílé |
Na salát | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 hrst | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 špetka | Sůl bylinková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 509,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hrozinky, Ocet vinný, Pstruh, Víno bílé, Citronová šťáva, Máta, Pomeranče, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská, Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečení pstruzi s fenyklovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Ve víně namočíme rozinky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme. Opláchnutou a osušenou petrželovou nať drobně posekáme. |
2 | Filety ze pstruha nakrájíme po šířce na proužky 2,5 cm, ochutíme solí a pepřem. Na rozpáleném oleji osmažíme nejprve 2 minuty kůži dolů, další 2 minuty obráceně. Opečené kousky ryby přeložíme na talíř a ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr. Zakapeme octem, přidáme rozinky i s vínem, v kterém byly naložené a za stálého míchání necháme odvařit alkohol. Když omáčka vychladne, vmícháme petrželovou nať a lžíci drobně posekané natě z fenyklu. |
3 | Na salát očistíme fenykl, odřízneme dřevité části, fenykl rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. |
4 | Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky, mátu hrubě posekáme a přimícháme k fenyklu. |
5 | Salát narovnáme na talíře, na něj položíme kousky ryby a přelijeme vychladlou omáčkou. |