Recept

Marinovaný losos s dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63243
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Na lososa
1 polévková lžíce Citronová kůra
45 g Cukr třtinový
300 g Losos - filety
1 balení Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Sůl mořská
Na dresink
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
5 polévková lžíce Olej olivový
Na chleba
400 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
3 polévková lžíce Olej olivový
Na zakapání
2 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 069kJ
17% Sacharidy 60 g
23% Tuky 17 g
199% Sodík 4 g
41% Bílkoviny 23 g

Marinovaný losos s dresinkem postup přípravy receptu:

1

V misce promícháme nahrubo umletý pepř, hrubozrnnou sůl, cukr a jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého citronu.

2

Na stůl rozprostřeme velký kus potravinářské fólie a nasype na ni polovinu připravené marinády, kterou rovnoměrně rozprostřeme a na ni položíme filety z lososa, bez kůže. Filety posypeme rovnoměrně zbylou směsí, lososa do fólie pečlivě zabalíme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.

3

Marinované filety opláchneme, osušíme a obalíme v drobně posekané pažitce. Filety poté nakrájíme na co nejtenčí plátky.

4

Na dresink promícháme všechny suroviny.

5

Chleba nakrájíme a každý krajíc z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.

6

Na krajíc položíme plátky lososa, navrch dáme trochu dresinku a zakapeme olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept