Mořský vlk s citronovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský vlk s citronovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63244 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 ks | Mořský vlk filety |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Na kaši | |
---|---|
300 g | Brambory |
60 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na ozdobu | |
2 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 695,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 525,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Brambory, Sůl, Voda pitná, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mořský vlk filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský vlk s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z vlka dobře omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. |
2 | Na rozpáleném oleji smažíme, nejprve kůží dolů. Na závěr vložíme do pánve (ne na filety) cukr, necháme rozpustit a vmícháme citronovou šťávou. Nejlépe smícháme kroužením pánve, filety poté obracíme ve vzniklé omáčce. |
3 | V mezičase v osolené vodě uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory do měkka. Máslo s olejem rozpustíme. |
4 | Uvařené brambory slijeme, necháme jen trochu vody. K bramborám vlijeme máslo s olejem a rozmixujeme dohladka. |
5 | Rybu podáváme s bramborovou kaší, sypeme drobně pokrájenou pažitkou. |