Recept

Mořský vlk s citronovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63244
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Mořský vlk filety
3 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
Na kaši
300 g Brambory
60 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Na ozdobu
2 polévková lžíce Pažitka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 423kJ
10% Sacharidy 37 g
64% Tuky 48 g
32% Sodík 638 mg
8% Bílkoviny 5 g

Mořský vlk s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z vlka dobře omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme.

2

Na rozpáleném oleji smažíme, nejprve kůží dolů. Na závěr vložíme do pánve (ne na filety) cukr, necháme rozpustit a vmícháme citronovou šťávou. Nejlépe smícháme kroužením pánve, filety poté obracíme ve vzniklé omáčce.

3

V mezičase v osolené vodě uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory do měkka. Máslo s olejem rozpustíme.

4

Uvařené brambory slijeme, necháme jen trochu vody. K bramborám vlijeme máslo s olejem a rozmixujeme dohladka.

5

Rybu podáváme s bramborovou kaší, sypeme drobně pokrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept