Jednoduchý recept

Vepřový špíz s hřiby

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63246

Ingredience

2 ks Cibule
120 g Hříbky čerstvé
1 ks Paprika oranžová
2 ks Rajčata
160 g Vepřová panenka
Na potření
2 špetka Kmín drcený
0,5 kávová lžička Olej chilli
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 špetka Pepř 4 barev
2 špetka Sůl
Vepřový špíz s hřiby
45 g Šunka z krůtích prsou

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 024kJ
6% Sacharidy 23 g
9% Tuky 6 g
22% Sodík 437 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vepřový špíz s hřiby postup přípravy receptu:

1

Čtyři menší očištěné hříbky nakrájíme podélně na silnější plátky (asi 7 mm). Omytou a osušenou vepřovou panenku a šunku pokrájíme na plátky silné 1.5cm. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na širší proužky, rajčata na plátky. Očištěnou cibuli na silnější kolečka.

2

Gril si předehřejeme na 200°C. Na kovové jehly střídavě napichujeme všechny suroviny.

3

V misce v olivovém oleji vymícháme čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a přidáme 1/2 lžičky chilli oleje. Poté olejem potřeme kolem dokola celé špízy, poklademe je na zapékací misku a vložíme ji do horké trouby pod gril.

4

Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbytkem oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept