Jednoduchý recept

Vepřová pečeně na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6325
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Slanina vepřová
750 g Vepřová pečeně
1,5 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
1% Sacharidy 3 g
41% Tuky 30 g
25% Sodík 495 mg
38% Bílkoviny 21 g

Vepřová pečeně na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očistíme si maso, odkrojíme veškeré sádlo, protkneme plátky slaniny a osolíme.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.

3

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme.

4

Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu.

5

Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept