Vepřová pečeně na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně na smetaně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6325 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Slanina vepřová |
750 g | Vepřová pečeně |
1,5 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 83,9mg |
Draslík | 428,2mg |
Vláknina | 666,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očistíme si maso, odkrojíme veškeré sádlo, protkneme plátky slaniny a osolíme. |
2 | Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté. |
3 | Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme. |
4 | Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu. |
5 | Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny. |