Omeleta s brokolicí, květákem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s brokolicí, květákem a sýrem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63251 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Brokolice |
2 polévková lžíce | Hrášek mražený |
100 g | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Vaječná směs | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
2 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 247,3mg |
Draslík | 857,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 735,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Květák, Sůl, Voda pitná, Pepř bílý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo nízkokalorické, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s brokolicí, květákem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté růžičky brokolice a květáku rozdělíme na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Vložíme do ní růžičky brokolice, květáku a mražený hrášek. Zeleninu povaříme 4 minuty, poté ji scedíme a necháme okapat. Petrželovou nať omyjeme, setřepeme vodu a petrželku pokrájíme nadrobno. |
2 | V misce vyšleháme bílky s vejcem, mlékem, nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenou petrželkou, solí a pepřem. V pánvi na rozehřátém másle krátce zeleninu orestujeme a snížíme teplotu. Přelijeme ji rozšlehanými vejci a při mírné teplotě pod poklicí necháme vajíčka zatuhnout. Hotovou omeletu hned podáváme. |
Poznámka
Příloha: hlávkový salát.