Malinovo-vanilkový cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinovo-vanilkový cheesecake
Malinovo-vanilkový cheesecake
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63253 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
150 g | Celozrnné sušenky |
250 ml | Créme fraiche |
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
250 g | Maliny |
250 g | Mascarpone |
90 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 51,4mg |
Draslík | 47,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 10,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Maliny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Mascarpone, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Malinovo-vanilkový cheesecake postup přípravy receptu:
1 | Začneme přípravou malinového sirupu, protože před dalším použitím je ho třeba důkladně vychladit. Maliny s krupicovým cukrem vaříme s 60 ml vody asi 5 minut a kaši poté protřeme jemným sítem, abychom odstranili semínka. Necháme vychladnout. |
2 | Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Připravíme kulatou otevírací dortovou formu o průměru 18 cm, vytřeme ji máslem a vyložíme pečicím papírem. Na dno takto připravené formy zadní stranou lžíce vtlačíme sušenkovou směs. Na ni rozložíme dvě třetiny malin, v kruhu okolo okraje formy, zbývající maliny nasypeme do středu kruhu. |
3 | Ve velké míse nahladko prošleháme crème fraîche a mascarpone. Na vzniklou směs prosejeme moučkový cukr, přidáme vanilkovou pastu a znovu prošleháme. Po ochutnání můžeme znovu dosladit moučkovým cukrem. |
4 | Maliny ve formě na sušenkovém základu pokapeme trochou vychlazeného malinového sirupu, polovinu sirupu přilijeme k náplni z mascarpone a crème fraîche a opatrně promícháváme dokud ve směsi nevzniknou tenké pramínky malinového sirupu. Mícháme jemně, abychom nepřišli o krásný červenobílý efekt. |
5 | Na maliny naneseme náplň a ze zbývajícího malinového sirupu vytvoříme vidličkou na náplni vír. |
6 | Cheesecake dáme alespoň na 3 hodiny vychladit, chladíme, dokud náplň dokonale neztuhne. |
Poznámka
Před podáváním můžeme ozdobit čerstvými malinami.