Recept

Malinovo-vanilkový cheesecake

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63253
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

150 g Celozrnné sušenky
250 ml Créme fraiche
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
250 g Maliny
250 g Mascarpone
90 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Vanilková pasta
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 593kJ
6% Sacharidy 21 g
43% Tuky 33 g
0% Sodík 9 mg
5% Bílkoviny 3 g

Malinovo-vanilkový cheesecake postup přípravy receptu:

1

Začneme přípravou malinového sirupu, protože před dalším použitím je ho třeba důkladně vychladit. Maliny s krupicovým cukrem vaříme s 60 ml vody asi 5 minut a kaši poté protřeme jemným sítem, abychom odstranili semínka. Necháme vychladnout.

2

Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Připravíme kulatou otevírací dortovou formu o průměru 18 cm, vytřeme ji máslem a vyložíme pečicím papírem. Na dno takto připravené formy zadní stranou lžíce vtlačíme sušenkovou směs. Na ni rozložíme dvě třetiny malin, v kruhu okolo okraje formy, zbývající maliny nasypeme do středu kruhu.

3

Ve velké míse nahladko prošleháme crème fraîche a mascarpone. Na vzniklou směs prosejeme moučkový cukr, přidáme vanilkovou pastu a znovu prošleháme. Po ochutnání můžeme znovu dosladit moučkovým cukrem.

4

Maliny ve formě na sušenkovém základu pokapeme trochou vychlazeného malinového sirupu, polovinu sirupu přilijeme k náplni z mascarpone a crème fraîche a opatrně promícháváme dokud ve směsi nevzniknou tenké pramínky malinového sirupu. Mícháme jemně, abychom nepřišli o krásný červenobílý efekt.

5

Na maliny naneseme náplň a ze zbývajícího malinového sirupu vytvoříme vidličkou na náplni vír.

6

Cheesecake dáme alespoň na 3 hodiny vychladit, chladíme, dokud náplň dokonale neztuhne.

Poznámka

Před podáváním můžeme ozdobit čerstvými malinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept