New York cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- New York cheesecake
New York cheesecake
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63255 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
150 g | Celozrnné sušenky |
100 ml | Créme fraiche |
140 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
90 g | Máslo čerstvé |
225 g | Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml | Smetana zakysaná 14% |
600 g | Sýr krémový |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 166,4mg |
Draslík | 95,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 765,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sýr krémový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
New York cheesecake postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předehřejeme troubu na 170 °C a dáme se do přípravy sušenkového základu. Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Otevírací kulatou dortovou formu o průměru 26 cm vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Na dno takto takto připravené formy zadní stranou lžíce vtlačíme sušenkovou směs. Obalíme formu potravinářskou fólií a položíme ji do pekáče do poloviny výšky naplněného vodou ( voda nesmí po zahřátí z pekáče přetékat nebo vtékat do formy ). |
2 | Připravíme náplň. Ručním elektrickým šlehačem šleháme v míse smetanový sýr, sbíranou smetanu ( clotted cream ), crème fraîche, cukr, vejce a vanilkovou pastu. Vzniklou směs nalijeme na sušenkový základ a formu ve vodní lázni vložíme do předehřáté trouby. Necháme péct 45 - 60 minut, až do ztuhnutí hmoty, uprostřed však musí zůstat měkké místo. Po vyjmutí formy z trouby necháme cheescake zchladnout ( jeho výška se sníží ), troubu ale nevypínáme. |
3 | Připravíme polevu. Ušleháme v míse zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a vzniklou polevou povrch cheesecake potřeme. Vložíme znovu do trouby a pečeme dalších 10 - 15 minut. |
4 | Vyjmeme cheescake z vodní lázně, uvolníme od ráfku, aby nepopraskal povrch a ve formě necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí vložíme do lednice a chladíme nejméně 3 hodiny. |
Poznámka
V surovinách uvádíme 225 g smetany 33% šlehačka, v tomto případě máme na mysli britskou specialitu v podobě velmi husté smetany, sbírané z povrchu pomalu zahřívaného mléka. Pokud u vás není k sehnání, použijte adekvátní množství Crème fraîche.