Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63255
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

150 g Celozrnné sušenky
100 ml Créme fraiche
140 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
90 g Máslo čerstvé
225 g Smetana 33% (šlehačka)
300 ml Smetana zakysaná 14%
600 g Sýr krémový
1 kávová lžička Vanilková pasta
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
5% Sacharidy 19 g
51% Tuky 38 g
9% Sodík 188 mg
12% Bílkoviny 7 g

New York cheesecake postup přípravy receptu:

1

Nejprve předehřejeme troubu na 170 °C a dáme se do přípravy sušenkového základu. Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Otevírací kulatou dortovou formu o průměru 26 cm vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Na dno takto takto připravené formy zadní stranou lžíce vtlačíme sušenkovou směs. Obalíme formu potravinářskou fólií a položíme ji do pekáče do poloviny výšky naplněného vodou ( voda nesmí po zahřátí z pekáče přetékat nebo vtékat do formy ).

2

Připravíme náplň. Ručním elektrickým šlehačem šleháme v míse smetanový sýr, sbíranou smetanu ( clotted cream ), crème fraîche, cukr, vejce a vanilkovou pastu. Vzniklou směs nalijeme na sušenkový základ a formu ve vodní lázni vložíme do předehřáté trouby. Necháme péct 45 - 60 minut, až do ztuhnutí hmoty, uprostřed však musí zůstat měkké místo. Po vyjmutí formy z trouby necháme cheescake zchladnout ( jeho výška se sníží ), troubu ale nevypínáme.

3

Připravíme polevu. Ušleháme v míse zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a vzniklou polevou povrch cheesecake potřeme. Vložíme znovu do trouby a pečeme dalších 10 - 15 minut.

4

Vyjmeme cheescake z vodní lázně, uvolníme od ráfku, aby nepopraskal povrch a ve formě necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí vložíme do lednice a chladíme nejméně 3 hodiny.

Poznámka

V surovinách uvádíme 225 g smetany 33% šlehačka, v tomto případě máme na mysli britskou specialitu v podobě velmi husté smetany, sbírané z povrchu pomalu zahřívaného mléka. Pokud u vás není k sehnání, použijte adekvátní množství Crème fraîche.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept