Vepřové kotlety s šalotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s šalotkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63257 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
10 ks | Tymián čerstvý |
6 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 79,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 151,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s šalotkou postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme a osušíme. Očištěné šalotky nakrájíme najemno. |
2 | Na 20 g rozpuštěného másla 8 – 10 minut opékáme na silnějším plameni dozlatova za častého míchání šalotku. |
3 | V další pánvi na zbylém másle prudce opékáme kotlety, po každé straně asi 5 minut. Kotlety osolíme a opepříme hrubě mletým pepřem. |
4 | Tymián promícháme se šalotkami a podáváme s kotletami. |