Pomazánka z husího sádla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z husího sádla
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63258 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
400 g | Husí maso pečené |
150 g | Husí sádlo |
30 ml | Martell cognac |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 218,9mg |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 2,0mg |
Vláknina | 126,6mg |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Husí sádlo, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí maso pečené, Martell cognac, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z husího sádla postup přípravy receptu:
1 | Husí vývar uvaříme s bobkovým listem a bez přikrytí necháme úplně vychladnout. Maso z husí pečeně obereme a nakrájíme na drobné kostičky. V míse maso ochutíme solí a tymiánem, přilijeme část vývaru a pečlivě zapracujeme do masa. Opět přilijeme část vývaru, přidáme část sádla a opakujeme, až začne mít směs krémovitou konzistenci. |
2 | Hotovou pomazánku vložíme do skleničky a přelijeme husím sádlem, uzavřeme a uchováme v chladničce. |